Idd Salimi

Archive for June 2011

bibimbap, and my favorite salads

 

sedap tak? nampak macam sedap kan… mmg sedap pon.. muahahaha~ dari kiri tuh bibimbap, peh tuh err aper tah nama salad yang ader cheese tuh peh tuh kanan skali my favoritelah, salmon salad. nak dijadikkan cerita, (yer, yer aku tau aku dah lama tak jenguk blog nih) sejak semester baru untuk korean language program nih start hidup aku dah tunggang terbalik lagi. hari2 aku penat; penat otak ngan penat badan. dah masuk level 4 nih dah macam2 plak homework ngan preparation setiap hari seblom masuk kelas. kalau tak, mesti akan terasa bodoh dlm kelas. kengkadang jeles gak ngan bebudak yang dari jepun dan china (atau yang bercakap bahasa tu) sbb bahasa derang ada sikit2 sama cam bahasa korea… jadi senang nk ingat vocabulary yang banyak tuh… huh… letih otak aku.

peh tuh dalam dok sibuk tunggang tebalik ngan kelas korea nih aku pon sibuk jugak keluar ngan kengkawan semester lepas yang nk balik ke negara memasing nih. kira makan2 la kan… tuh sbb aku upload gambo makanan (yer aku mmg suka makan…) walaupon jangka masa belajar sekelas tuh tk lama, tapi bagi aku kelas tuh jadi seronok kalau kita jumpa kawan yang ngam ngan kepala kita. kebetulan kengkawan semester lepas mmg ngamlah. peh tuh smalam kawan dari level 1 datang jenjalan ke korea so kitorang pon buat la mini reunion… siap jumpa sonsengnim lagi. tuh yang pi makan makanan korea tuh (as in bibimbap  dan yang seumpamanya la.. org lain makan benda lain2).

hoh dalam diam tak diam dah lebih kurang 9 bulan aku blaja bahasa korea. habis je semester nih boleh masuk grad school. yeahhooo~~ tapi… ntah.. rasa happy pon ada, rasa sedih pon ada, rasa tamau blaja lagi dah pon ada… karang dah masuk grad school memasing dah bawak diri dah.. masa melepak sesama sendiri tuh for sure dah semakin kurang. nge… canner? arghhh blom pape aku dah tensen dulu.

esok kitorang kena lepak luar dorm dari kol 7 pagi sampai kol 6 ptg sbb derang nk pi bersihkan dorm. bebarang dah aku masuk dlm lemari. esok tinggal nk selotepkan rak buku yang aku tutup ngan sok kaba.. hum. kena tido ke skang? tido ke? ke tak? aaaaa

migo cake

wah! hari nih first class untuk TOPIK preparation class.. otak aku blom ready lagi. baru cuti seminggu lebih bahasa korea aku tah kemana… tadi tiba2 sonsengnim bagi test mengejut, dan aku pun terkejut tengok markah aku tadi. ye, aku konpius. banyak benda yang aku konpius. yang bessnyer, bila baca soklan, aku dah jawab benda yg btol, tapi lepas tuh aku tuka jawapan. bila check jawapan, haaaa hamik kauu… tepuk dahi je la aku tadi (dalam hati je.. nk tepuk btol2 kang sakit plak…) nasib baik aku dah pass TOPIK level 3. kurang la stress aku untuk next test nanti kang. at least aku dah sure yang aku boleh masuk grad school fall semester nanti.. (ohh.. memikirkan grad school aku rasa nk tepuk dahi peh tuh hantuk kepala kat dinding… blom readyyyyyy arghhh)

peh tuh tadi lepas kelas je aku gi makan dengan Fern, budak Thai… (sapa suh pi kelas tak lunch.. mmg lapa buleh makan gajah) peh tuh disebabkan aku busan nk balik bilik, kitorang sambung ke Hyundai shopping mall, Fern nk carik Clinique. tgk dia beli tuh teringin plak nk beli. almaklumlah aku nih mana pernah beli benda2 penjagaan kulit camtuh. takat pencuci muka, eye cream ngan moisturizer aderlah. disebabkan umur dah semakin meningkat (oh tidak…!!) aku rasa perlu kot benda2 tuh… idak la muka berkarat kang bila dah tua… hehehe nantilah… ingat nk sambar SK-II.. elok ke idak haa? hummm tapi tadik tengokkan harga brg2 Clinique si Fern tak sanggup la plak aku nk keluarkan duit banyak tuh time2 nih. nantilah. hati dan perasaan aku blom ready lagi utk berbelanja sebanyak (byk ke? 4 botol je tadik) dan semahal itu lagi. tunggu ilham sampai kot.. huuuu

habeh pusing2 Sinchon kitorang berenti pekena dessert plak kat Migo. sedap woo.. favourite aku lah kek2 dia nih. tengok je la gambau kat atas tuh… sedap kan.. huhuhu masa zaman aku tensen, aku buleh je tapau 2 potong kek tuh bwk balik makan kat bilik. sambil2 tengok internet sambil makan.. huhuhu nikmat… hilang stress (tapi lepas tuh stress plak berat naik). kat situ pon ader menu salmon salad. aku nih pantang ngan salmon. pantang tengok je mesti rasa nk makan. hihi. nasib baik tadik aku dah kenyang. kitorang melantak kek sambil borak2 dlm bahse korea campo inggeris. penin aku.. ohhhh kena study…

rasa2 kalau teringin nk belaja kat korea, jenguk2 la website nih… http://www.niied.go.kr/ (peh tuh korang gi la click kat ‘english’ nyer menu seblah kanan tuh.. karang juling plak bijik mata tgk tulisan bulat2 tuh). tapi kena be ready aaa… setahun kena blaja bahse korea, dan dalam masa setahun tuh kena lulus TOPIk level 3. tapi requirement derang selalu bertukar. jadi kalau btol2 teringin nk dptkan scholarship nih kena la rajin jenguk page nih.

oklah aku nak sambung tgk drama… err study… (??)

got this from my sayang (peminat foo fighters la katakan… hehe)

 

*dengar lagu sambil hangguk2 kepala..


check out the clickable date!

June 2011
M T W T F S S
    Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

my organized thoughts