Idd Salimi

sepotong kek dan segelas teh limau ais…

Posted on: June 9, 2011

migo cake

wah! hari nih first class untuk TOPIK preparation class.. otak aku blom ready lagi. baru cuti seminggu lebih bahasa korea aku tah kemana… tadi tiba2 sonsengnim bagi test mengejut, dan aku pun terkejut tengok markah aku tadi. ye, aku konpius. banyak benda yang aku konpius. yang bessnyer, bila baca soklan, aku dah jawab benda yg btol, tapi lepas tuh aku tuka jawapan. bila check jawapan, haaaa hamik kauu… tepuk dahi je la aku tadi (dalam hati je.. nk tepuk btol2 kang sakit plak…) nasib baik aku dah pass TOPIK level 3. kurang la stress aku untuk next test nanti kang. at least aku dah sure yang aku boleh masuk grad school fall semester nanti.. (ohh.. memikirkan grad school aku rasa nk tepuk dahi peh tuh hantuk kepala kat dinding… blom readyyyyyy arghhh)

peh tuh tadi lepas kelas je aku gi makan dengan Fern, budak Thai… (sapa suh pi kelas tak lunch.. mmg lapa buleh makan gajah) peh tuh disebabkan aku busan nk balik bilik, kitorang sambung ke Hyundai shopping mall, Fern nk carik Clinique. tgk dia beli tuh teringin plak nk beli. almaklumlah aku nih mana pernah beli benda2 penjagaan kulit camtuh. takat pencuci muka, eye cream ngan moisturizer aderlah. disebabkan umur dah semakin meningkat (oh tidak…!!) aku rasa perlu kot benda2 tuh… idak la muka berkarat kang bila dah tua… hehehe nantilah… ingat nk sambar SK-II.. elok ke idak haa? hummm tapi tadik tengokkan harga brg2 Clinique si Fern tak sanggup la plak aku nk keluarkan duit banyak tuh time2 nih. nantilah. hati dan perasaan aku blom ready lagi utk berbelanja sebanyak (byk ke? 4 botol je tadik) dan semahal itu lagi. tunggu ilham sampai kot.. huuuu

habeh pusing2 Sinchon kitorang berenti pekena dessert plak kat Migo. sedap woo.. favourite aku lah kek2 dia nih. tengok je la gambau kat atas tuh… sedap kan.. huhuhu masa zaman aku tensen, aku buleh je tapau 2 potong kek tuh bwk balik makan kat bilik. sambil2 tengok internet sambil makan.. huhuhu nikmat… hilang stress (tapi lepas tuh stress plak berat naik). kat situ pon ader menu salmon salad. aku nih pantang ngan salmon. pantang tengok je mesti rasa nk makan. hihi. nasib baik tadik aku dah kenyang. kitorang melantak kek sambil borak2 dlm bahse korea campo inggeris. penin aku.. ohhhh kena study…

rasa2 kalau teringin nk belaja kat korea, jenguk2 la website nih… http://www.niied.go.kr/ (peh tuh korang gi la click kat ‘english’ nyer menu seblah kanan tuh.. karang juling plak bijik mata tgk tulisan bulat2 tuh). tapi kena be ready aaa… setahun kena blaja bahse korea, dan dalam masa setahun tuh kena lulus TOPIk level 3. tapi requirement derang selalu bertukar. jadi kalau btol2 teringin nk dptkan scholarship nih kena la rajin jenguk page nih.

oklah aku nak sambung tgk drama… err study… (??)

Advertisements

4 Responses to "sepotong kek dan segelas teh limau ais…"

idd~ cakenya tampak sedap. tp kl au lebih prefer kopi yg agak bitter supaya jangan terlalu manis mulut.
dah sukses topickan, selamat ya

kek2 di migo mmg sedap2! hehehe nanti aku nk cuba makan patbingsu kat sana… kengkawan aku cakap kat situ bess… ^^

hello idd…first time and randomly being here! hahaha lots of questions but dont know where to start…ekekekekek! nice sharing with all the post stumble upon this entri and godek godek for niied but satu pun x masuk akal…ekekekeke

hi ^^ ehehehe which part yang tak masuk akal tuh? my blog or niied? :P

Say something...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

check out the clickable date!

June 2011
M T W T F S S
    Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

my organized thoughts

%d bloggers like this: