Idd Salimi

Roadblock

Posted on: February 11, 2012

Semalam aku keluar dengan one of my best buddy. Dah lama tak keluar sampai lewat pagi kat area KL dan dah lama jugak tak tengok polis buat roadblock. Sekali masa on the way nk tgk movie kat Wangsa Walk. Sekali lagi tuh masa aku nak balik rumah. Tau la kan kat MRR2 tuh kalau dah jam 2 pagi for sure jln lengang, sedap bawak keter berdesit2… tapi nasib baik semalam aku ngantuk, bawak tk lebih 100km/j kot… bawak sambil layan lagu2 kat radio sambil sesekali terpikir pasal kisah ‘cik tanggal2’ nih. Sambil melayan tuh ader la Lancer dok sibuk cucuk2 keter aku dari belakang. Aku cam konpius2 plak… pehal mamat nih… aku dok lane tgh, aku tak kaco sesaper pon… lane kiri ngan kanan kosong… nk potong, potong la kan… dah ler lampu biru, silau mata aku… Ikut hati time tu nk gak melajukan keter sbb sungguh annoying tapi aku malas nk layan plak. Last2 Lancer tuh main2 minyak peh tuh terus berdesup potong keter aku.

Tak lama lepas tu terjumpa roadblock (eh cam jumpa kawan lama plak). Rupanya bukan setakat roadblock… derang buat speedtrap plak… adehh… nasib baik aku tk bwk laju2… tgk2 Lancer tadik ngan beberapa keter lain yg main lumba2 kat jalan dah kena tahan kat tepi. Huahuahuahuahua

* masih malas buat entry jalan2…

Advertisements

Say something...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

check out the clickable date!

February 2012
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

my organized thoughts

%d bloggers like this: